Hogyan válasszunk gyerek triciklit?

- 2021-09-03-

Arról, hogy hogyan válasszuk ki agyermek tricikli, minden lehetséges biztonsági kockázatot és azokat a helyeket említik, amelyek kiválasztásakor külön figyelmet igényelnek.
Gyermek triciklik2-4 éves gyermekek számára alkalmasak, főleg maguk a gyermekek vezetik, vagy gyámjaik vezetik őket, és elsősorban a mechanikai és fizikai biztonsággal foglalkoznak.

1. Szemrevételezéses ellenőrzés
Ellenőrizze, hogy az autó apró alkatrészei könnyen leesnek -e, hogy elkerüljék a gyermekek véletlen lenyelése miatti fulladásveszélyt; ellenőrizze, hogy nincsenek -e éles sarkok, sorja és éles szélei, nehogy megkarcolja a gyermekek bőrét; ellenőrizze azokat a helyeket, amelyeket a gyerekek könnyen megérinthetnek, és azokat a tevékenységeket, amelyek könnyen elérhetők. Vannak-e kerek lyukak vagy rések (5 mm-12 mm), amelyek hasonlóak a gyermekek ujjainak méretéhez a merev részek között, nehogy becsípje a gyerekek ujjait. Ezért próbálja meg, hogy ne vásároljon divatos kialakítású tricikliket. Például néhány műanyag rajzfilmjáték lesz a kormányon. A gyerekek könnyen megérinthetők vagy megsérülhetnek a játékok által, amikor játék közben elesnek vagy elesnek.

2. Csavar és éles perem ellenőrzése
A nemzeti szabványok előírják, hogy a szabad csavarmenet nem könnyű túl hosszúnak lenni, nem haladhatja meg magának a csavarnak a külső átmérőjét, és a kitett kiemelkedések nem könnyűek meghaladni a 8 mm -t, különben a végeket le kell kerekíteni. Ezenkívül a jármű fémrúdjának végét védőburkolattal kell ellátni, és szilárdan rögzíteni kell.

3. Stabilitás ellenőrzés
A tricikli ülése nem lehet túl magas. Ha az ülés túl magas, akkor a gyermek teljes súlypontja magas lesz menet közben, így könnyen leeshet. Tehát vásárláskor hagyja a gyermeket ülni az autóban, döntse meg a triciklit egy bizonyos szögbe, vagy emelje fel a kereket körülbelül 10 cm -re, hátha felborul az autó. Ha leesik, az bizonyítja, hogy a tricikli komoly tervezési problémával küzd, ezért kerülje a vásárlást.

4. A hajtásberendezés ellenőrzése
A vezető része agyermek tricikliholtjátéknak kell lennie, ezért általában nincs fékberendezés. A holtrepülő rendszer azt jelenti, hogy a gyermek előre pedálozik, az autó előre fog haladni, és hátrafelé pedálozva az autó hátrafelé mozog. Vagyis a tricikli megvalósításakor a pedálok a kerekekkel együtt mozognak. Ha a tricikli nem rendelkezik holtrepülő funkcióval, és amikor egy gyermek lovagol, nincs fék, ami könnyen a triciklit kanyarodáshoz és ütközésveszélyhez vezet.

5. Pedálvizsgálat
Függetlenül attól, hogy a pedáltávolság agyermek triciklia legalacsonyabb állapotban túl kicsi. A pedál legalacsonyabb része ne legyen 40 mm -nél alacsonyabban a talaj felett, hogy elkerülje a sérüléseket, amelyeket a gyermekek lábai ütnek a talajba lovaglás közben.

6. Kiegészítő tolórúd -ellenőrzés
A kiegészítő tolórúddal ellátott tricikliket vásárláskor gondosan ellenőrizni kell. Ha a kiegészítő tolórudak gyengén vannak felszerelve vagy vékonyabbak, óvatosan kell őket vásárolni.