Milyen tényezők határozzák meg a babakocsi kényelmét

- 2022-05-20-

Általánosságban elmondható, hogy a babakocsi kényelmét elsősorban a következő tényezők határozzák meg:
1. Lengéscsillapító kialakítás: Az ütéscsillapítás nagyon-nagyon fontos tényező, amely befolyásolja a kényelmet. Egy gyenge lengéscsillapító képességű troli kinyomja az ajtót, de percek alatt érezhető, ha átkelünk egy gyorshajtón vagy egy göröngyös úton. Az "egész autó remeg" érzésére garantáltan azonnal nyugtalan lesz a baba az autóban. A baba gerince és agya egyaránt a fejlődési időszakban van. A jó ütéselnyelés nemcsak kényelmes, hanem a baba egészséges fejlődését is elősegíti. Ezért autó vásárlásakor figyelni kell a lengéscsillapító képességre! Általánosságban elmondható, hogy a lengéscsillapító képességet a lengéscsillapító rugója, a gumiabroncs és a vázszerkezet határozza meg: általában az alacsony kategóriás babakocsikban nincs lengéscsillapító rugó, a hagyományos babakocsikban csak két kerék van rugóval, a felsőkategóriás babakocsikban pedig rugók. Mind a négy keréken rugók vannak.
A nagy kerekekhez való pneumatikus gumiabroncsok jobb lengéscsillapítással rendelkeznek. Általában a nagy kerekek jobb lengéscsillapítással rendelkeznek, mint a kis kerekek, de a nagy kerekek teste általában nehezebb. Keret felépítése: A megerősített "pillangó" lengéscsillapító keret jó lengéscsillapító képességgel rendelkezik. A test súlya és az ütéselnyelő képesség azonban néha összeegyeztethetetlen. Egyes gyártók túlzottan "csökkentik" a karosszéria súlyát, ami túlságosan egyszerű karosszériavázat és elégtelen vastagságot eredményez, ami elkerülhetetlenül elégtelen lengéscsillapító képességhez vezet. Természetesen egyes csúcskategóriás autókhoz karosszéria lengéscsillapító rugókat is adnak, de ezek ritkák.
2. Babakocsi szélessége: A karosszéria szélessége nagyon fontos tényező. A baba magasságának és súlyának növekedésével a testtel szemben támasztott követelmények egyre magasabbak lesznek, különösen télen, amikor vastag pamutkabátot viselnek, a test szélesebb lesz. Ha a baba elalszik, és a test túl keskeny, akkor elkerülhetetlenül a baba összepréselheti a testét, ami kényelmetlen lesz.
Ezért a szélesség is fontos szempont, amire figyelni kell. Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 40 cm-es autószélesség elegendő ahhoz, hogy kényelmesebb teret biztosítson a tevékenységekhez.
3. Háttámla kialakítása: A háttámla anyaga és a háttámla állíthatósága is befolyásolja bizonyos mértékig a baba kényelmét. A szilárd háttámla erős alátámasztást nyújthat a baba hátának, és megóvhatja a baba gerincét, ami szükséges.
Ilyen hátlap nélküli esernyős autót a legjobb nem választani, főleg kis hónapos babáknak.
A hátlap fő konfigurációja az, hogy a hátlap 3 fokozatban állítható, amelyek dönthetők vagy ülhetnek. Még jobb lenne, ha az autó lábtartói is szögben állíthatóak lennének.
5. Magasság: A magas tájtervezés csökkentheti az autó kipufogógázának belélegzését, és a baba rálátása is jobb, ami szintén figyelembe vehető tényező.

6. Árnyékolás: A napellenző lehetőleg több szögben állítható, mely az árnyékolás és az eső igényeit is kielégíti különböző időjárási és testhelyzetekben. Mivel a baba gyakran előre ül, ahelyett, hogy hátradőlne a szék támlájára, és amikor alacsony a napfény szöge, ha a napellenző rövid, akkor a babát nem takarja el, ezért próbálja meg a napellenzőt nagy árnyékolási tartománnyal választani. nak,-nek.