Hogyan tanítsuk meg helyesen a gyerekeket biciklizni

- 2022-02-15-

A kerékpár egészséges és környezetbarát közlekedési eszköz. A parázs versennyel beindult az országos kerékpáros láz. A szülő babája most költözik?
Tudja, hogy a kerékpározás milyen előnyökkel jár gyermeke növekedésére?
(1) A kerékpározás szabadtéri tevékenység. A friss levegő és az elegendő napfény páratlan hatással van a gyermekek természetes növekedésére és fejlődésére. Sokkal jobb, mint a reklámokban szereplő kalcium-, cink-, vas- és vas-kiegészítők. A megfelelő szabadtéri tevékenységek valójában Ez a legjobb recept arra, hogy egy gyermek boldogan nőjön fel.
(2) A testmozgás a gyermekek természete, a kerékpározás elősegítheti a testmozgás és az egyensúlyi képesség teljes kibontakozását. Amíg a gyerek elég nagy, hadd kezdjen el lovagolni, a gyermek képességei sokkal nagyobbak, mint gondolnád, és tanulási képessége gyakran meglep.
(3) A kerékpározás az egyszerű készségek mellett segíti a gyermekek bátor, magabiztos jellemének, kommunikációs és együttműködési képességének nevelését is.
Hogyan tanítsuk meg helyesen a gyerekeket biciklizni
Miután a szülők kerékpárt vásároltak gyermeküknek, ha a gyerek ki akar ülni vele játszani, először lovaglási ismereteket kell elsajátítania, mielőtt biztonságosan indulhatna az úton! De azoknak a gyerekeknek, akiknek általában nincs életterük a játékhoz, egy kis időbe telik a tanulás.
1. szint: Érezd az egyensúlyt
1. Válasszon olyan kerékpárt, amely lehetővé teszi, hogy gyermeke lábai hozzáérjenek a talajhoz az ülés leengedése után. Távolítsa el a kerékpár kerékvédőit. Ha attól tart, hogy a pedálok akadályoznak, akkor a pedálokat is eltávolíthatja. A legtöbb gyerek azonban úgy tűnik, nincs hatással a pedálokra.
2. Keressen egy lapos füvet, amelynek lejtése körülbelül 30 méter. A lejtő ne legyen túl meredek, a fű ne legyen túl hosszú, és a kerék ne tekerjen körbe. Ugyanakkor lágyan le tud szállni, ha a gyerek elesik.
3. Tegyünk a gyerekre sisakot, kössük meg a cipőfűzőt, a nadrágot húzzuk be a zokniba, lehetőleg viseljünk kesztyűt.
4. Először tolja fél lejtős helyzetbe az autót, először engedje fel a gyereket az autóra, tegye mindkét lábát a talajra, majd emelje fel mindkét lábát, hagyja, hogy az autó lassan csússzon le a lejtőn, ne segítse a gyereket, mondd meg neki, ha megijedt vagy nem irányítható, mindkét lába bármikor érintheti a talajt. Kezdetben megkérheti, hogy maradjon a közelében, de ne segítsen, hagyja, hogy a gyermek megtalálja és megérezze az egyensúlyérzéket. Amit tenned kell, az az, hogy teljes bátorítást és elismerést adj minden próbálkozásért és haladásért.
5. Ismételje meg a csúsztatást, vagy játsszon csúszójátékot a gyerekkel, nézze meg, mikor van messze a csúszás, kevésbé tegye le a lábát középre, hogy megálljon, és adjon egy kis jutalmat (például fagylaltot vagy csokit) az elérésért a cél. Addig, amíg a gyermek könnyedén el tudja csúsztatni az egész rámpát anélkül, hogy középen letenné a lábát.
A második szint: pedálcsúsztatás
1. Helyezze vissza a pedálokat (ha eltávolította, vegye figyelembe, hogy a pedálok balról jobbra különböznek). Csúsztassa gyermekét az egyik lábával a pedálon, majd mindkét lábával egyszerre, amíg el nem kezdi a pedálozást.
2. Ismételje meg az utat, és ösztönözze gyermekét, hogy annyit pedálozzon, amennyit jól érzi magát, majd növelje a futási távolságot, amíg a kiindulási pont a domb tetejére nem kerül. Amikor a gyermek nagyon jártas, emelje fel egy kicsit az ülést, és hagyja még néhányszor gyakorolni. Néhányszor a link közepén is hozzáadhat a célfékhez.
A harmadik menet: síkúti lovaglás
1. Keressen egy nyílt és sík terepet, és gyakoroljon az álló helyzettől az egyenes vonalvezetésig, megállásig és fordulásig.
1) Először állítson egy pedált a kormány irányába (2 óra). Ily módon a pedál egyik lábbal történő lenyomása a lovaglás megkezdésekor erőt ad a kerékpárnak, így a kerékpár simán tud előre haladni, a másik támasztó lábnak pedig van ideje felszállni a talajról, hogy megtalálja a pedált. Amikor ezt a lépést gyakorolják, a gyerekek gyakran úgy tűnik, hogy alig akarnak rálépni a pedálra, és gyakran nagyon vonakodva kezdik el, messzire imbolyogva. A szülőknek kell irányítaniuk őket a megfelelő szokások kialakításához, és zökkenőmentesen kezdeni.
2) Tanulj meg egyenesen járni, tartsd fel a fejedet és nézz előre, lazítsd el a szomszédot és a térdedet, és simán pedálozd az egész kört. Ha nem tudsz ellazulni, és az egész tested merev, a gyerek lovagolásakor a test a fej forgásával mozog, és az autó is beleremeg vele, ami instabillá teszi.
3) Gyakorold a parkolást, tanulj meg egyszerre fékezni (ha az autónak első és hátsó fékje van), és mondd el a gyereknek, hogy ha csak az első féket fékezel, akkor nagy sebességnél könnyen átfordulhat a kormányról. . Ha csak a hátsó féket fékezi, a fékhatás csak korlátozott lesz. A teljes jármű 20-30-át eléri, és könnyen okozhat oldalcsúszást.
2. Eszterga gyakorlat

1) Lassítsa le az autó sebességét, mielőtt elérné a kanyart, majd kissé fordítsa el a kormányt, és kissé fordítsa oldalra. Forduláskor tartsa a pedált a kanyar belső oldalán. Ha szabadon irányíthatod, felgyorsíthatod a fordulási sebességet a gyakorláshoz.

2) Mondja meg a gyermeknek, hogy óvatosan közlekedjen olyan helyeken, ahol emberek és akadályok vannak, ne rohanjon, ne álljon meg hirtelen, forduljon élesen, és figyeljen az út egyenetlenségeire vagy akadályokra. Soha ne lovagoljon az úton. Ha elég idős ahhoz, hogy az úton közlekedjen, speciális közlekedésbiztonsági ismereteket és gesztusoktatást is kell végeznie, mielőtt elindulna. Mondja el gyermekének, hogy a biztonság mindig az első számú prioritás egy kis kerékpáros számára, és a biztonságos vezetési szokások kialakítása egy életen át tart.